31 Μαΐου 2009

Δάφνες και νέκταρ




Παλιότερα έβλεπα άνθη σε λουλούδια και δέντρα και δεν μου έκανε εντύπωση. Τα προσπερνούσα σχεδόν αδιάφορα. Λέω "σχεδόν" γιατί όπως και να το κάνουμε, ένα όμορφο άνθος σε γοητεύει!!!
Σήμερα όμως, αν και ήμουν στην παραλία για μπάνιο, είχα το μυαλό μου στα ..."κορίτσια"!!! Έτσι, εξέφρασα την απορία μου στην παρέα ως εξής:

"Άραγε οι δάφνες να δίνουν νέκταρ με τόσα άνθη; Μήπως να τα φέρω εδώ;"

Και μιλάω για μία τεράστια έκταση, αφού πρόκειται για μία παραλία 5-6 χιλιομέτρων!!! γεμάτη από δάφνες.

29 Μαΐου 2009

Αφεσμών συνέχεια!!!




Παραθέτω 3 αφεσμούς ακόμα. Οργασμός σμηνουργίας φέτος, όπως ίσως, έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Μάλιστα, κάποιος μου είπε ότι αυτό έχει να συμβεί 10 χρόνια. Σε τόσο μεγάλο ποσοστό!!!
Ευτυχώς, σκέφτηκα εγώ εγωιστικά, γιατί ένα προτίμησε εμένα και έτσι τώρα βρήκα ένα άλλο χόμπι.
Πάντως, ότι αφεσμούς έχω δει, είναι πάνω σε ελιές. Τις προτιμούν περισσότερο απο άλλα δέντρα ή είναι τυχαίο?

Να προσθέσω ότι τους αφεσμούς ΔΕΝ τους έπιασα, απλά τους φωτογράφισα για αρχείο.

28 Μαΐου 2009

Η πρώτη επαφή!!!

Όπως θα ξέρετε όσοι ασχολείστε με τα μελίσσια, φτάνει η πρώτη επαφή με μέλισσες για να σου μπει το μικρόβιο. Όταν μάλιστα, υπάρχει και φίλος που σε σπρώχνει προς αυτή την ενασχόληση, τότε είναι σίγουρο ότι το βράδυ θα ονειρευτείς ότι έχεις στο ένα χέρι το καπνιστήρι και στο άλλο την κηρήθρα!!!
Κάπως έτσι την "έπαθα" κι εγώ. Κεραυνοβόλος έρωτας!!! Ούτε με την γυναίκα έτσι(με συγχωρείς αγάπη μου)!!!
Ήδη έχω αναρτήσει τις 2 πρώτες μου "ερωμένες"(με ξανά συγχωρείς αγάπη μου)!!!!
Ήθελα να μάθω τα πάντα για την μέλισσα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε πιάνει μια ανυπομονησία σα να είσαι 6 χρονών παιδί, που θα πάει το πρωί πρώτη μέρα στο σχολείο. Πρώτος και μεγαλύτερος δάσκαλος αποδείχθηκε το internet. Ευτυχώς που το κατέχω και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι μερακλήδες, ερωτευμένοι μελισσάδες, που γράφουν εμπειρίες και πληροφορίες γενικότερα. Να 'ναι καλά τα blogs και τα φόρουμ.
Τρελό διάβασμα την πρώτη εβδομάδα. Με είχε χάσει και το αίσθημα(δεν έχει άλλη συγνώμη!!!) Τουλάχιστον, έμαθα κάμποσα σε θεωρητικό επίπεδο. Μένει το πρακτικό που είναι και πιο σημαντικό. Σιγά-σιγά λοιπόν, και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.

υ.γ. Περιττό να πω ότι, σε όποια παρέα και να βρεθώ με φίλους, θα μιλήσω για την μέλισσα. Αν κάνουν δε, και καμιά ερώτηση; τότε κάνω διάλεξη!!!

24 Μαΐου 2009

Δεύτερος αφεσμός




Μετά βίας 2 πλαισίων. Ζει και βασιλεύει!!

Πρώτος αφεσμός




Δεν ήταν περισσότερο από 3 πλαίσια πληθυσμός. Πιάστηκε με επιτυχία στις 19 Απριλίου.