28 Μαΐου 2009

Η πρώτη επαφή!!!

Όπως θα ξέρετε όσοι ασχολείστε με τα μελίσσια, φτάνει η πρώτη επαφή με μέλισσες για να σου μπει το μικρόβιο. Όταν μάλιστα, υπάρχει και φίλος που σε σπρώχνει προς αυτή την ενασχόληση, τότε είναι σίγουρο ότι το βράδυ θα ονειρευτείς ότι έχεις στο ένα χέρι το καπνιστήρι και στο άλλο την κηρήθρα!!!
Κάπως έτσι την "έπαθα" κι εγώ. Κεραυνοβόλος έρωτας!!! Ούτε με την γυναίκα έτσι(με συγχωρείς αγάπη μου)!!!
Ήδη έχω αναρτήσει τις 2 πρώτες μου "ερωμένες"(με ξανά συγχωρείς αγάπη μου)!!!!
Ήθελα να μάθω τα πάντα για την μέλισσα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε πιάνει μια ανυπομονησία σα να είσαι 6 χρονών παιδί, που θα πάει το πρωί πρώτη μέρα στο σχολείο. Πρώτος και μεγαλύτερος δάσκαλος αποδείχθηκε το internet. Ευτυχώς που το κατέχω και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι μερακλήδες, ερωτευμένοι μελισσάδες, που γράφουν εμπειρίες και πληροφορίες γενικότερα. Να 'ναι καλά τα blogs και τα φόρουμ.
Τρελό διάβασμα την πρώτη εβδομάδα. Με είχε χάσει και το αίσθημα(δεν έχει άλλη συγνώμη!!!) Τουλάχιστον, έμαθα κάμποσα σε θεωρητικό επίπεδο. Μένει το πρακτικό που είναι και πιο σημαντικό. Σιγά-σιγά λοιπόν, και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.

υ.γ. Περιττό να πω ότι, σε όποια παρέα και να βρεθώ με φίλους, θα μιλήσω για την μέλισσα. Αν κάνουν δε, και καμιά ερώτηση; τότε κάνω διάλεξη!!!

4 σχόλια:

  1. Καλοσώρισες στην παρέα των μελισσομπλοκάδων και σιδεροκέφαλος.Καλορίζικα και τα σμάρια σου.Μου ξανάφερες στην μνήμη πώς ήμουνα όταν πρωτοξεκίνησα χαχαχα.Διάβαζα πιό πολύ από ότι διάβαζαν τα παιδιά μου για τις πανελλήνιες.Και να πείς ότι δεν με είχαν προειδοποιήσει;μου τα είχαν πεί δλδ οτι άν σε τσιμπήσει μέλισσα και έχεις όρεξη να γίνεις μελισσοκόμος μετά θα θέλεις την δόση σου κάθε τόσο και λιγάκι κάτι σαν πρέζα ας πούμε.Άσε που γινόμαστε και γραφικοί στην παρέα γιατί πώς τα καταφέρνουμε και στην κουβέντα πάνω θα πούμε και κάτι για τις μέλισσες οπότε κόλλησε το θέμα.Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ φίλε Μάρκο. Και επειδή εγκαινίασες με το σχόλιό σου το blog, θα σε κεράσω από το πρώτο ανθόμελο που θα βγάλω(αν βγάλω ποτέ χε!χε!χε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσόρισες και από μένα Δημήτρη... Πολύ χαίρομαι όταν ακούω ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την μέλισσα να ασχολούνται μαζί της. Η μελισσοκομία είναι εξάρτηση. Σαν ένα όμορφο όμως και χρήσιμο για τον οργανισμό μας ναρκωτικό! Μου θύμησες και μένα τα πρώτα βήματα και τον ενθουσιασμό που είχα τότε και πίστεψέ με τώρα έχω μεγαλύτερο... Όση δουλειά και να έχω στα μελίσσια ποτέ δεν κουράζομαι αλλά αντίθετα κάθομαι και άλλο! Αυτά από μένα. Να είσαι καλά φίλε μου και να αυξήσεις γρήγορα τα μελισσάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου πω μια σύντομη ιστορία . Πάντα μου άρεσε να ψάξω και να μάθω για την κοινωνία των μελισσιών αλλά λόγω της εργασίας μου (στρατιωτικός) δεν είχα την ευχέρεια . Πέρασαν όμως τα χρόνια και φτάνοντας στο τέλος της στρατιωτικής μου καριέρας πήγα πάλι μετάθεση στο σπίτι μου . Ένα απόγευμα ο καλός θεούλης μου έστειλε στο σπίτι και έπιασε ένα μελίσσι . Δεν ήξερα τι να κάνω . Είχα ακούσει για το πώς πιάνουν τα σμάρια , πήρα και εγω μια γλάστρα (άδεια ) και ένα κουτάκι κόκα κόλα και το έκανα καπνιστήρι . Τίναξα το κλαδί και αυτό ήταν κόλλησα την αρρώστια . Τώρα έχω 90 μελίσσια , φορτηγό κτλ . Καλώς όρισες στη ΤΡΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή