24 Φεβρουαρίου 2011

Εσύ τι θα έκανες;

Παιδιά, θέλω την γνώμη σας για το περιστατικό που θα διηγηθώ παρακάτω.

Πριν 6-7 ημέρες πήγα να βολιδοσκοπήσω μία περιοχή που δίνει ασφάκα και φασκόμηλο (είχαν "σκάσει" ήδη τα πρώτα μπουμπούκια).
Βρήκα λοιπόν, ένα μικρό μέρος και αφού δεν υπήρχε κανένα σημάδι από άλλον, άφησα εγώ ένα δικό μου. Τονίζω ότι το μέρος ήταν καθαρό από σημάδια. Ωραία και καλά όλα, μέχρι σήμερα το πρωί!!!
Αφού φόρτωσα με το χάραμα φτάνοντας εκεί με περίμενε μία έκπληξη!!! Είχε πάει κάποιος άλλος μελισσοκόμος και αφού μετακίνησε την δική μου (άδεια) κυψέλη, έβαλε τα δικά του σημάδια!!!
Στην δική μου κυψέλη είχε αφήσει και ένα χαρτί που έλεγε: "Να σέβεσαι το μέρος που ο άλλος αφήνει χρόνια τα μελίσσια" τηλ.69....

Και σας ερωτώ, πριν πω τι έκανα εγώ: -Εσείς τι θα κάνατε;

Εγώ, λοιπόν , τον πήρα τηλέφωνο για να μου πει πόσα μελίσσια έχει σκοπό να φέρει, έτσι ώστε να υπολογίσω πόσο μακριά θα φτάσει και να δω εάν χωράει και τα δικά μου(25).
Τελικά, είχε 25-30 οπότε και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί τραβήχτηκα 50-80 μέτρα πιο πέρα. Το μόνο άσχημο είναι ότι δεν είχε πλάτωμα ο δρόμος και έκανα αναρρίχηση με την τσίμπλα στο μάτι ακόμα.
Θα μου πει κάποιος: "Μα καλά κι εσύ γιατί δεν τα πήγαινες 500-1000 μέτρα πιο κάτω;"
Διότι το μέρος είναι ένας συγκεκριμένος δρομάκος που δεν έχει παντού την δυνατότητα τοποθέτησης και όλοι τα αφήνουμε σε μονή σειρά. Εάν πήγαινα πιο κάτω 300-500 μέτρα, θα έπεφτα σε μονάδα με τουλάχιστον 300 μελίσσια!!!
Έχετε δει τι γραμμή αφήνουν όλα αυτά εάν μπουν δίπλα-δίπλα;!!!

Σκεφτείτε να μην είχε χώρο να τα αφήσω! Άντε να ψάχνεις φορτωμένος και τι θα βρεις!!!
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα πάει καλά η ανθοφορία.

5 σχόλια:

  1. ΤΑΚΗΣ24/2/11 17:25

    Για πες μας αυτός ο μελισσοκόμος το νοικιάζει το μέρος η είναι δικότου? Δηλαδή όταν πηγαίνεις τα μελίσσια σου συνέχεια στο ίδιο μέρος μετά από λίγα χρόνια θεωρείτε τσιφλίκι σου? Φίλε Δημήτρη καλύτερα να μην σου πω τι θα έκανα εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου τα βολεψες παλι καλα.
    Δημητρη δεν υπαρχει νομοθεσια για την μελισσοχωρητικοτητα,ειναι σιωπηλος κανονας να μη βαζεις τα μελισσια σου σε σημαδεμενο μερος.
    Αφου δεν υπηρχαν σημαδια ειχες το δικαιωμα να τοποθετησεις τα δικα σου.
    Εγω θεωρω οτι ειναι τραμπουκισμος εκ μερους του συναδελφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη θα σου πώ κάτι που συνέβη σε μένα και είναι ενδεικτικό πώς σκέπτονται κάποιοι.
    Πήγα λίγα μελισσια σε ένα μέρος που δέν υπήρχε απολύτως τίποτα.Κανένα σημάδι.
    Οταν ξαναπήγα να τα δώ βρήκα ένα χαρτί που έλεγε «Εδώ έβαζα πρίν από 8 χρόνια μελίσσια ,να τα πάρεις γιατί θέλω να ξαναφέρω»!!!!
    Η ευπρέπεια μου απαγορεύει να γράψω τί του απάντησα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη σημαδι θεωρειται κυψελη με τις μελισσες της.πρεπει να τελειωνει αυτη η ιστορια με τα σαπια και πεταμενα παντου ΄΄σημαδια΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/11 18:25

    Τυχεροί είστε όλοι σας, γιατί εγώ είχα αφήσει 2 κυψέλες (αρχή και τέλος) σε δάσος στη Χαλκιδική, σε μέρος που τα πήγαινε κάθε χρόνο παλιός μελισσοκόμος της περιοχής, γνωστός ακόμη και στους Αλβανούς βοσκούς. Άφησα πλαστικοποιημένο χαρτί με το τηλέφωνό μου για πάνω από μήνα, πήγα τα μελίσσια και λίγες μέρες μετά μου έφραξαν τη μοναδική δίοδο με μπάζα. Έβγαζα τα μπάζα με τα χέρια μου, τραυματίστηκα και χάλασα και τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου από ένα σίδερο που δεν το είχα δει όταν καθάριζα. Γιατί άραγε; Ποιόν ενοχλούσα;
    Κι αν είχα ειδοποιηθεί έγκαιρα, θα έκανα ακριβώς ότι έκανες γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να εμπλακώ σε περιπέτειες.
    Παρεμπιπτόντως, το “Bee thoven” είναι πολύ ωραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή